Sporočila za javnost


Združenje ZaNas zahteva solidarno in pravično javno zdravstveno varstvo

Združenje za državljanski nadzor zdravstvenega varstva ZaNas (kratko Združenje ZaNas) je zraslo iz Gibanja za ohranitev javnega zdravstva, v katerem je množica državljanov izražala zaskrbljenost nad rušenjem temeljnih vrednot, usmeritev in ciljev javnega zdravstvenega varstva, ki državo zavezujejo, da svojemu prebivalstvu zagotavlja pogoje za boljše zdravje na podlagi solidarnosti, pravičnosti in enakosti.

1. junij 2010|ZaNas


Pripombe na predlog Zakona o zdravstveni dejavnosti (osnutek št. 7 z dne 6. marca 2009)

Kolegij Gibanja za ohranitev in izboljšanje javnega zdravstva je na svoji seji, ki je bila dne 30. marca 2009, sprejel pripombe na predlog Zakona o zdravstveni dejavnosti.

31. marec 2009|Kolegij Gibanja


MINISTRICA ZA ZDRAVJE PRIPRAVLJA NOV VAL PRIVATIZACIJE

V teh dneh se ponovno srečujemo s privatizacijskim valom. Pred zaključkom mandata namerava ministrica za zdravje podeliti oziroma dati soglasje še za večino izmed preostalih okoli 300 koncesij, za katere so prispele vloge na Ministrstvo za zdravje.

7. avgust 2008|Kolegij Gibanja za ohranitev in izboljšanje javn


Javni poziv in vprašanje ministrici za zdravje Republike Slovenije

Kolegij Gibanja za ohranitev in izboljšanje javnega zdravstva poziva ministrico za zdravje Zofijo Mazej Kukovič, da za dva meseca podaljša javno razpravo o Resoluciji o nacionalnem planu zdravstvenega varstva 2008 -2013.

6. februar 2008|Kolegij Gibanja


KOLEGIJ GIBANJA ODLOČNO NASPROTUJE RAZGRADNJI UKC – ja Z ODCEPITVIJO KLINIČNEGA ODDELKA ZA REVMATOLOGIJO TER PODELJEVANJU KONCESIJ V ZDRAVSTVU

Kolegij Gibanja za ohranitev in izboljšanje javnega zdravstva pozdravlja napovedi ministrice za zdravje, da je njena prioriteta izdelava Nacionalnega programa zdravstvenega varstva Republike Slovenije vključno z mrežo zdravstvenih izvajalcev na vseh ravneh, ki bo temeljil na doseženem nacionalnem soglasju o prihodnjem razvoju slovenskega zdravstva.

27. november 2007|Kolegij Gibanja


IZJAVA ZA JAVNOST OB PRVI OBLETNICI GIBANJA ZA OHRANITEV IN IZBOLJŠANJE JAVNEGA ZDRAVSTVA

V sredo, 20 junija 2007, je bila javna seja Odbora Gibanja za ohranitev in izboljšanje javnega zdravstva. Javna seja je bila na obletnico Gibanja, ki je bilo ustanovljeno 20. junija 2006 v Cankarjevem domu.

2. julij 2007|Uredništvo


Vabilo na javno sejo odbora Gibanja

Članice in člane Odbora Gibanja za ohranitev javnega zdravstva, podpisnice in podpisnike načel in ciljev Gibanja in zainteresirano javnost vljudno vabimo na javno sejo, ki bo v SREDO 20. JUNIJA 2007 OB 17. uri V LJUBLJANI, DOM SINDIKATOV, DALMATINOVA 4, v veliki sejni dvorani v VI. nadstropju.

12. junij 2007|Kolegij odbora Gibanja


Tiskovna konferenca Gibanja ob javni razgrnitvi dokumenta Ministrstva za zdravje

Slovenija že od konca leta 2004 potrebuje nov Plan zdravstvenega varstva, ki mora opredeliti strategijo, cilje, orodja in aktivnosti za doseganje ciljev ter pričakovane merljive rezultate za doseganje boljšega zdravja prebivalstva ter za kakovostno, pravično in dostopno zdravstveno varstvo.

17. maj 2007|Uredništvo


Pismo predsedniku Vlade RS

Na straneh objavljamo pismo predsedniku Vlade RS gospodu Janezu Janši.

2. april 2007|Uredništvo


Sporočilo predsedniku vlade z javne tribune v Kamniku

»Smo proti privatizaciji in komercializaciji zdravstva ter nadomeščanju zdravstvenih domov in bolnišnic z zasebniki!«

29. marec 2007|Uredništvo


Sporočila za javnost od 11 do 20 (vseh: 35)1234

<