Vaša mnenja

Objavljamo mnenja naših obiskovalcev in podpornikov.

Bi radi tudi vi kaj napisali?
Veseli bomo vsakega vašega mnenja, ki ga boste oddali na tej spletni strani!
Svoje mnenje pa lahko napišete tudi na našo Facebook stran.

Oddaj mnenje

Mnenja od 301 do 310 (vseh: 399)1262728293031323334353640

30.11.2006 11:14, Polonca Rihar

Imam slabo izkušnjo z zasebnim zdravstvom v Avstriji. Zdravniki imajo zasebne ordinacije v neprimernih prostorih, največkrat kar v stanovanjih, kjer večinoma ni parkirnih mest. Razen tega nimajo organizirane neprestanega dela laboratorijev, rentgenov ipd., in vas pošiljajo k svojim kolegom, spet v zasebne ordinacije. Dežurstva so slabo organizirana ali jih sploh ni. Za nujne primere je organizirano samo javno zdravstvo in to v mestni bolnici. Ker so zasebni zdarvniki večinoma koncesionarji, vam sicer povrnejo stroške iz bolniške blagajne, vendar morate račun najprej plačati, potem pa ga predložiti bolniški blagajni, ki vam povrne stroške, vendar je vse to povezano z dodatno zamudo časa.
Ker dobro poznam kvalitetni razkorak med zasebnim in javnim zdravstvom, sem podpornica gibanja za ohranitev javnega zdravstva v Sloveniji.


01.12.2006 13:33, Dušan Petrovič

Podpiram in lahko pomagam gibanju predvsem na Koroškem!

Lp, Dušan


02.12.2006 15:22, Slavica Molan

Žrtvovala bom celo en glas podpore vašemu gibanju, saj imate program nastavljen tako, da brez tega ni mogoče oddati mnenja – zato pa imate že nekaj časa objavljene samo glasove podpore. Torej me pri preverjanju glasov podpore prosim izbrišite.

Jasna Tekauc Gojznik, glavna medicinska sestra patronažne službe v Žalcu, kot je bilo razumeti tudi vrhunska specialistka za zdravljenje ran, ki se ji pri delu ni in se ji tudi ne more nikoli zgoditi nič nepredvidljivega, je v oddaji Tednik, 30. novembra ponosno izrazila svojo brezmejno vdanost Sindikatu zdravstva in socialnega skrbstva in pa seveda tudi načelom Gibanja za ohranitev javnega zdravstva.
Kadar vodilna medicinska sestra zlorabi stisko bolnika in z njim javno manipulira z namenom blatenja in obračunavanja osebnih nesoglasij z lastnimi kolegicami, je to še en dokaz več, da smo več kot upravičeno zbežali iz javnih zdravstvenih zavodov.
Ne vem, kaj je vodilo omenjeno kolegico do izbire tako skrajno neetične metode promocije same sebe oziroma dela v javnih zdravstvenih zavodih. Je bila to slepa predanost nekim načelom ? Ali morda strastno sovraštvo do kolegice ? Mogoče neobvladljiva sla po oblasti, po vodilni funkciji, ki ji z uvajanjem zasebništva gotovo počasi polzi iz rok ? Ali pa mogoče strah, da se bo morala nekega dne sama spoprijeti s takim načinom dela ?
Karkoli je že bilo povod temu dejanju, ki ni v čast celotni stroki zdravstvene nege in pomeni grobo kršitev načel Kodeksa etike medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov, je dejstvo, da zanj ni opravičila. Zato seveda pričakujemo, da bo gospa Jasna Tekauc Gojznik zasebnim patronažnim medicinskim sestram in javnosti to pojasnila ter se nam tudi javno opravičila.
Ne poznam kolegice, ki je bila na tako grd način ožigosana in ne vem, kaj je pri vsem povedanem resnica. Dejstvo pa je, da se vsi zdravstveni delavci, tako zasebniki kot tisti v javnih zdravstvenih zavodih, občasno pri svojem delu soočamo s podobnimi situacijami, a jih znamo rešiti korektno in profesionalno, predvsem pa jih ne zlorabljamo sebi v čast in slavo.
Delo z bolniki je specifična, zelo zahtevna dejavnost, ki včasih kljub velikim naporom ne rodi pričakovanih rezultatov, ker nanje vplivajo brezštevilni dejavniki, na katere nimamo vpliva. Nepredvidljivosti in določeni stopnji tveganja smo pri svojem delu torej izpostavljeni vsi izvajalci zdravstvenih storitev, zato je prav, da z največjo mero profesionalnosti in dobrega sodelovanja, tudi med javnim in zasebnim, ta tveganja čim bolj omejimo, v dobro našim bolnikom in sebi.
Način, ki ga je izbrala Jasna Tekauc Gojznik prispeva zgolj k nestrpnosti in neznosnim medsebojnim odnosom, zato ga upravičeno obsojamo.
Prispevek v Tedniku prav tako ni v čast novinarski etiki, saj situacijo prikazuje enostransko, z jasnim namenom oblatiti zasebne patronažne medicinske sestre in druge zasebnike v zdravstvu in varovancem vliti nezaupanje v naše delo.
Glede na diletantske nastope članov Gibanja za ohranitev javnega zdravstva ( Konrad Kuštrin: Delo: 2. 12. 2006), bi človek pričakoval, da bo slovenska družba končno dojela nesmisel tega gibanja in podprla tiste izvajalce zdravstvenih storitev, ki svoje delo v javnem zdravstvu opravljajo profesionalno, z vso odgovornostjo do sredstev, ki jih v ta namen prejemajo, ne glede na to, kakšen je njihov pravni status.

Predsednica Združenja zasebnih patronažnih
medicinskih sester
Slavica Molan, dipl. m.s.

www.patronaza.si - http://www.patronaza.si/forum/index.php


03.12.2006 02:29, Robert

Ga. Rihar, ki je na tej strani priobčila svoje izkušnje z zdravstvom v Avstriji, očitno sodi med tiste, ki o neki stvari vedo ravno toliko, da jim škodi. Zdrav. ordinacije v A nikakor niso kar v "stanovanjih", temveč kvečjemu v prostorih, ki so bili iz stanovanj predelani v ordinacije. To je posledica dejstva, da mora zdravnik sam poskrbeti za najem prostorov, opremo ipd. Razlika v primerjavi z ZD-ji pri nas je predvsem ta, da imajo tam zelo majhne čakalnice, saj svoje delo znajo ORGANIZIRATI, za kar nekateri ZD-ji pri nas še niso slišali. Ko sem bil nazadnje na rentgenu v domačem ZD-ju, smo bili vsi (bilo nas je okrog 30) naročeni za ob treh, potem pa so lepo počasi slikali, začenši z rentgenom glave. Kdor je prišel na slikanje stopal, je bil na vrsti zvečer ob osmih. Super organizacija, kaj?
Tudi trditev, da morajo ljudje najprej sami plačevati, potem pa zahtevati povrnitev denarja, enostavno ne drži. Ste nam morda zamolčali, da ste bili brez urejenega zavarovanja?


03.12.2006 02:47, Robert

VPRAŠANJE ODBORU GIBANJA IN DRUGIM PODPORNIKOM:
Moja starša si po več desetletjih bivanja v Nemčiji na stara leta ne upata vrniti v Slovenijo. Kot glavni razlog navajata zdravstvo.
Mi lahko kdo razloži, zakaj za božjo voljo vztrajata v državi požrešnih privatnih zdravnikov, kjer v zdravstvu vlada le profit in kjer bolni in revni umirajo na ulicah?

Za vsak odgovor bom resnično hvaležen!


03.12.2006 19:45, Stanka Krajnc

NE ŽELIM, DA JE MOJE MNENJE POVEZANO Z GLASOM PODPORE!
Spoštovani,
ali je zgolj naključje, da so ustanovitelji in mnenjski voditelji Vašega gibanja ljudje, ki večinoma že desetletja lepo živijo na račun javnega zdravstva in njegovih delavcev in to na dobro plačanih vodilnih funkcijah? Vsekakor Vas razumem, da Vam prijaznejša in dostopnejša konkurenca krade varna in dobro plačana delovna mesta, ki nikoli niso slovela tudi po tem, da bi bila delovno ne vem kako zahtevna.
Zelo me tudi skrbi, da Vaše gibanje na celotnem področju zasebne zdravstvene dejavnosti ne najde kakšne pozitivne lastnosti. Ali so stvari res tako ærno - bele? Ali so ljudje, ki koristijo storitve zasebnega zdravstva, neumni in potrebujejo razsvetljenje z Vaše strani, da bodo spregledali, kako jih pohlepni zasebniki goljufajo?


04.12.2006 13:24, Milica Trančar

Sem zaskrbljena.Imam osebnega zdravnika s koncesijo, katerega
skrbijo zgolj finance,zdravje je na
drugem mestu, na ta način sem bila prikrajšana za marsikatero zdravljenje. Včasih so bile samoplačnške ambulante, kjer so se maksimalno potrudili, danes te tudi če plačaš odpravijo po kratkem postopku, torej kradejo denar bolnikom. Katastrofa.O tem bi se moralo zelo veliko pisati., mogoče bi kaj pomagalo.


04.12.2006 16:13, Majda Nešiæ

NE ŽELIM ODDATI GLAS PODPORE

Več kot očitno je, da je prispevek v Tedniku sledil predvsem načelom Vašega gibanja. Zaznamuje ga predvsem to, da je pristranski, neprofesionalen, z očitnim namenom oblatiti zasebništvo. Nedopustno Jje tudi s strani novinarja, da je v prispevku predstavljena samo ena stran, kar pa Vam zagotovo ustreza. Vedite, da so na drugi strani zelo zadovoljni, dobro in maksimalno oskrbljeni varovanci, a to Vas očitno ne zanima. Ravnanje gospe Jasne Tekavc Gojznik pa je skrajno neetično in nekorektno. Po vsem tem bo težko pogledala v oči svojim stanovskim kolegicam. Domnevno neodgovorno in nestrokovno delo obsojamo tudi same, se pa to rešuje na povsem drugačen način. Prizadete smo tako na osebni, kot na profesionalni ravni, zato pričakujemo javno opravičilo.


05.12.2006 22:01, ALENKA MAYER

Absolutno podpiram Gibanje za ohranitev javnega zdravstva, ne glede na to, kakšno mnenje ima aktualni minister za zdravstvo in "njegovi podporniki". Javno zdravstvo naj se nadgrajuje, privatizaciji javnega zdravstva pa se je treba upreti z vsemi sredstvi!


07.12.2006 10:33, Filip Samo Balan

Kakorkoli je javno zdravstvo organizirano slabše, kot bi si to marsikdo želel, je bilo, ravno v primerjavi s sistemi v t.i. "razvitih" državah, kljub življenskem standardu pri nas, ZELO DOBRO ter DOSTOPNO VSEM! Sesutje takšnega sistema zaradi tega, ker izhaja še iz starega "socialističega" režima, ter neizmerno velikega kapitala in dobička, ki ga bo s privatizacijo pridobila maloštevilčna elita, kaže na politični obračun nazadnjaške politike s preteklostjo ter neizmerno požrešnost posameznikov. Če pa bi peščica naši "pomembnih" državljanov rada prišla mimo vrste brez čakanja do popolnoma vseh VIP zdravstvenih storitev, ker pač imajo mnogo več osebnih financ kot večina drugih državljanov, si to lahko privoščijo že sedaj, ter seveda tudi v tujini, kot recimo ZDA, ki jo tako radi opevajo. In kakšna prihodnost se nam obeta? Sestra stopi v čakalnico in reče,"Danes imamo operacije očesne mrene, začetna cena je 2000. Vidim 3000, 5000,8000, še kdo poviša? Prodano. Drugi domov!". Svinjarija!



Mnenja od 301 do 310 (vseh: 399)1262728293031323334353640

Oddaj mnenje


<