Odrezano obvezno zdravstveno zavarovanje

V zadnjem času je vse bolj pogost pojav v Sloveniji, da delodajalci neupravičeno odjavljajo svoje zaposlene iz obveznega zdravstvenega zavarovanja. Posledice enostranskega dejanja so precej hude, saj ljudje tako izgubijo pravico do večine zdravstvenih storitev, ki jih krije obvezno zavarovanje. Več ali manj vse zdravstvene storitve postanejo plačljive in tako za mnoge nedosegljive.


Na Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije se problematike sicer zavedajo, vendar trdijo, da nimajo zakonske podlage za ukrepanje. Nasprotnega mnenja so v Združenju za nadzor zdravstvenega varstva ZaNas, kjer trdijo, da zakonska podlaga obstaja, vendar da jo zavod ne uporablja.

Govorili smo z predsednico združenja ZaNas, Nevenko Lekše.

Poslušajte posnetek oddaje "Offsajd" na:
http://www.radiostudent.si/politika/offsajd/odrezano-obvezno-zdravstveno-zavarovanje
Se strinjate? Se ne strinjate? Bi radi kaj dodali?

Želite o zgoraj napisanem obvestiti svoje prijatelje ali znance? Uporabite gumbe za širjenje vsebin po socialnih omrežjih (gumbi so na levi strani nad in pod menijem)!

Vsako vaše mnenje je dobrodošlo - napišite ga!

Zadnje objave


Domovi za ostarele so polni, čakalna doba na posteljo se meri v letih
19.2.2018, Razmere v domovih za starejše postajajo kritične, saj praktično ni več prostih postelj, opozarjajo direktorji domov, centri za socialno delo in tudi varuhinja človekovih pravic.

Osebna zdravnica se boji napisati napotnico
19.2.2018, Na začetku februarja se je Andreja znašla v zagati, ko zaradi neveljavne napotnice - za to je izvedela zadnji hip - ni mogla na poseg v Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani.

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc na delovnem obisku gostila ministra za zdravje Republike Kosovo Urana Ismailija
16.2.2018, Na pobudo Ministrstva za zdravje Republike Kosovo se je 15. in 16. februarja 2017 na delovnem...

Vabilo na skupno izjavo za medije ministrice za zdravje RS in ministra za zdravje Republike Kosovo
16.2.2018, KAJ: skupno izjavo za medije ministrice za zdravje RS Milojke Kolar Celarc in ministra za...

ZZZS-ju zaradi kritja bolniških odsotnosti zmanjkuje sredstev za zdravstvene storitve
15.2.2018, Vse večji je delež stroškov bolniških nadomestil, ki ga krije Zavod za zavarovanje Slovenije, medtem ko se izdatki za delodajalce znižujejo.


<