Skupaj spodbujamo zdrav življenjski slog - Kulturni bazar 2018

Ministrstvo za zdravje skupaj z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje na Kulturnem bazarju kot...


Preberite celotno objavo na:
http://www.mz.gov.si/si/medijsko_sredisce/novica/7616/
Se strinjate? Se ne strinjate? Bi radi kaj dodali?

Želite o zgoraj napisanem obvestiti svoje prijatelje ali znance? Uporabite gumbe za širjenje vsebin po socialnih omrežjih (gumbi so na levi strani nad in pod menijem)!

Vsako vaše mnenje je dobrodošlo - napišite ga!

Zadnje objave


Pričakovanja v zvezi s prehranskimi dopolnili so prevelika
19.9.2018, " Temeljena razlika med zdravili je v namenu. Zdravilo je za zdravljenje, prehransko dopolnilo je za dopolnjevanje ," je glede prevelikih pričakovanj pri prehranskih dopolnilih opozoril farmacevt

Demenca se širi, pomembno je hitro prepoznavanje
19.9.2018, Zaradi starajoče se družbe po svetu število obolelih za demenco hitro narašča. Vsake tri sekunde zanjo zboli en človek.

Zakaj nam gluten danes povzroča toliko težav?
19.9.2018, Kruh – in z njim gluten – so ljudje jedli, še preden so začeli žita sejati. Danes pa so žita vse pogosteje vir težav. Gluten se je v zadnjih letih znašel na zelo slabem glasu.

UKC Maribor: Selitev pljučnega oddelka nujno potrebna, denarja za to ni
18.9.2018, Vodstvo UKC-ja Maribor je članom sveta zavoda predstavilo projekt selitve oddelka za pljučne bolezni s Slivniškega Pohorja v matično enoto v Mariboru.

IJS-jevo raziskavo o zdravljenju raka z nanomateriali objavila ugledna revija
18.9.2018, Raziskovalci Odseka za biokemijo, molekularno in strukturno biologijo Instituta Jožef Stefan so v znanstveni reviji Nano Letters predstavili nove možnosti za zdravljenje raka z nanomateriali.


<